Programma duurzaamheidsseminar 6 juni 2023 bekend

hand met luchtbellen van zuurstof

6 juni 2023 organiseren GAU en MEVW een seminar volledig in het teken van duurzaamheid. Duurzaamheid is een actueel en urgent onderwerp, de vele aanmeldingen voor het seminar laat zien dat het bij onze leden hoog op de agenda staat. Wil je er ook bij zijn? Meld je dan snel aan! Inmiddels is het programma helemaal rond. Bekijk hier het uitgebreide programma of lees hieronder in het kort welke sprekers je kunt verwachten.

Keynote

De keynote zal verzorgd worden door Babette Porcelijn, auteur van De Verborgen Impact en Het happy 2050 scenario. Babette zal laten zien waarom verduurzamen nodig is, dat het verschil maakt wat je doet en hoe je als bedrijf effectief aan de slag kunt gaan.

Daarnaast zullen drie deelnemers van het GAU onboardingprogramma vertellen over het onderzoek dat zij hebben gedaan naar de toekomst van de aanbiedingsbrochure, met het oog op duurzaamheid.

Workshops

Na de pauze volgt er een workshopronde, waar experts uit het veld deelnemers meenemen in een duurzaamheidsvraagstuk. William Schuring van drukkerij Wilco verzorgd een workshop over duurzame materiaalkeuze. Milou America laat bedrijven zien hoe zij hun CO2-voetafdruk kunnen berekenen. Nicky Kréte vertelt meer over het creeëren van bewustwording over duurzaamheid binnen organisaties, hoe krijg je iedereen aan boord om ermee aan de slag te gaan? En tot slot gaan Bas de Gooijer & Anouk de Leer  in op (aankomende) wet- en regelgeving en rapportagerichtlijnen omtrent duurzaamheid.

Best Practices

Het seminar wordt afgesloten door twee ervaringsdeskundigen uit het veld die hun best practices delen. Rachel Martin is Global Director Sustainability bij Elsevier. De educatief wetenschappelijke uitgeverij Elsevier is al jarenlang bezig met het thema duurzaamheid en heeft al vele stappen gezet op dit gebied.  Charles Light is Production Director bij HarperCollins Publishers UK en verantwoordelijk voor hun duurzaamheidsbeleid. Zowel Rachel als Charles delen de best practices van hun bedrijven. Welke drempels kwamen ze tegen en welke successen hebben ze al behaald?

Het seminar wordt voorgezeten door Frénk van der Linden. Frénk is inhoudelijk een sterke en scherpe dagvoorzitter. Hij is daarnaast al enige jaren Duurzaamheidsambassadeur in zijn woonplaats Haarlem.

Wil je ook bij het event zijn? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus meld je snel aan via dit inschrijfformulier.