Nieuwe voorzitter MEVW

Met ingang van 13 oktober 2022 zal Jorien Castelein, algemeen directeur Blink, Jeroen Kuerble opvolgen als bestuursvoorzitter van MEVW, de branchevereniging voor uitgevers en toetsontwikkelaars in de educatieve, professionele en wetenschappelijke onderwijs- en opleidingsmarkt. Kuerble was tot voor kort algemeen directeur Noordhoff en sinds 2018 voorzitter. Castelein was al werkzaam als bestuurslid met als portefeuille ‘gespecialiseerde uitgevers’.

Het bestuur is Jeroen Kuerble veel dank verschuldigd voor de voortvarende en efficiënte wijze waarop hij aan MEVW richting heeft gegeven. Kuerble benadrukte steeds het belang van samenwerking en gaf mede vorm aan de fusie tussen de GEU (Groep Educatieve Uitgeverijen) en MVW (Media voor Vak en Wetenschap), waaruit MEVW (Media voor Educatie Vak en Wetenschap) per 1 januari 2022 is ontstaan.

Jorien Castelein was jarenlang werkzaam bij uitgeefconcerns ThiemeMeulenhoff en Malmberg en richtte in 2009 uitgeverij Blink op. Ze ziet ernaar uit om nu de belangen van alle aangesloten 75 leden te gaan vertegenwoordigen. “Ik wil me graag inzetten om als vertegenwoordiger van onze leden samen met alle andere spelers en partijen in dit prachtige veld te zorgen voor goed en pluriform onderwijs en voor kennisontwikkeling in de breedste zin van het woord.” Het bestuur wenst Castelein veel succes en plezier in haar nieuwe rol.

Het bestuur: Huub van der Meulen, Rimco Spanjer, Jacco Flipsen, Jorien Castelein.