Hetveiligheidsboek.nl ondertekent ABC Handvest

Hetveiligheidsboek.nl heeft onlangs het handvest van het Accessible Books Consortium (ABC) ondertekend en staat inmiddels met een best practice in de ‘wall of fame’. Het is de eerste kleine uitgever die een eervolle vermelding krijgt op de internationale lijst van het ABC.

Over Hetveiligheidsboek.nl

Het Bredase familiebedrijf maakt lesmateriaal op het gebied van veiligheid op de werkvloer, zoals bedrijfshulpverlening (BHV), VCA en EHBO. In de vorm van papieren boeken en als e-learnings. Met klanten variërend van middelgrote bedrijven tot scholen en zelfstandige professionals is het belangrijk dat het materiaal toegankelijk is voor een breed publiek. In een interview op inclusiefpubliceren.nl deelt de uitgever een aantal best practices die ook van toepassing kunnen zijn op grote én kleine uitgevers.

Over het ABC Handvest

Het Accessible Books Consortium (ABC) is opgericht door de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO), onder meer bekend van het copyright en auteursrecht, en een groep partners (WBU, Daisy-consortium, IPA, IFLA, IFRRO, IAF). Doel van ABC: het aanbod boeken in toegankelijke formaten voor mensen met een leeshandicap vergroten. De promotie van toegankelijkheid aan de bron is daarbij een van hun belangrijkste speerpunten. Onderdeel daarvan is het ABC Handvest, waarmee uitgevers zich kunnen verbinden aan het doel om e-books en andere digitale publicaties voor iedereen toegankelijk te maken.